Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tipuri De Epitete Si Exemple

Tipuri De Epitete Si Exemple. Exprimă calități obiective ale substantivului, oferind o descriere sau o exemple de propoziții cu epitete. Datimi exemple da epitete cu cuvintul copila si trandafiri.

Manichiura pentru unghii scurte - BeaShop.ro
Manichiura pentru unghii scurte - BeaShop.ro from www.beashop.ro
Epitetul este o figură de stil care exprimă însuşiri deosebite, neaşteptate ale obiectelor sau ale acţiunilor, determinând un substantiv sau un verb. Somnoros şi lin se bate. Epitetul este un cuvant sau o fraza cu rol descriptiv care, prin alaturarea la un substantiv sau la un verb exprima o insusire deosebita a unui obiect, fiinta, idee, fenomen sau stare.

Determinant expresiv pus pe lângă un substantiv sau pe lângă un verb pentru a scoate în evidență mai nuanțat o trăsătură a.

In continuare vom da definitia si vom exemplifica practic unele din fractiile pe care le vom intalni in viata de zi cu zi sau la scoala. Epitetul este o figura sa stil care exprima insusirea unui cuvant,obiect etc, care sta pe langa un substantiv sau verb. Epitetele grafice transmit proprietățile sau calitățile percepute de simțuri (de exemplu, ziua ploioasă, râsul amar). Exemple de grafice de functii.