Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Exemple De Epitete Din Poezii

Exemple De Epitete Din Poezii. Lucrările folclorice de diferite vremuri și diferite popoare ale lumii conțin o mulțime de exemple de utilizare a epitetelor. Răsfrangeri roșii,licăriri mărunte,unda tulbure,dunărea umbrită,întunecatului boschet,navă fermecată,nopț senine,strălucitoare dimineată,apei line.

Blog Ela Iliesi: Mos Craciun - concurs cu scrisori si ...
Blog Ela Iliesi: Mos Craciun - concurs cu scrisori si ... from 1.bp.blogspot.com
Din perspectiva obiectelor desemnate, acestea pot fi epitete evocative (cer senin) sau apreciative (cer trist). Epitetul este un cuvânt descriptiv, sau o frază cu funcție expresivă, care determină un substantiv sau un verb. Clasa url si exemple java.

Această varietate de epitet este alcătuită din metafore, a căror calitate este atribuită sau adăugată substantivului metaforei în sine.

Am uitat sa specific, si poateti va fii util , ca blogul poezii apartine lui allexa si e din 1 chiar imi place poezia foarte mult dar daca tu vrei putem vb si despre altceva!nu e nici o problema mai merge schimbat si subiectul uneori deoarece cu. Acest trop consta in reliefarea un or insusiri deosebite ale obiectelor, fiintelor, ideilor, fenomenelor si ale starilor sufletesti. Determinant expresiv pus pe lângă un substantiv sau pe lângă un verb pentru a scoate în evidență mai nuanțat o trăsătură a obiectului sau a acțiunii și pentru a da mai nu poate să fie vorba. Descriind un fenomen natural, vreau să ridic un astfel de epitet cuvântului ploaie, care să o descrie pe deplin, reflectând toate calitățile și frumusețea.